Sverigedemokraternas nya reklam i Stockholms tunnelbana har väckt många reaktioner. Justitieministern Morgan Johansson (S) reagerar kraftigt mot kampanjen som menar att Socialdemokraterna hjälpte Nazityskland under andra världskriget.

Budskapet i Sverigedemokraternas nya reklamkampanj är att det inte är första gången Socialdemokraterna hjälper Tyskland att ta över Europa. Nu kommenterar justitieminister Morgan Johansson (S) reklamen i en serie inlägg på Twitter där han drar paralleller till Joseph Goebbels som var Hitlers propagandaminister.

LÄS MER: Tusentals i protest mot SD-reklam i tunnelbanan

– Det är en vämjelig kampanj, men det är också ett tecken på en oro i SD över att det inte går så bra. Då tar extremisterna över helt, skriver justitieministern i ett av inläggen.

Åkesson: ”Förbannat trött på Löfven”

I ett videoklipp publicerat på Sverigedemokraternas Facebooksida kommenterar Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson kampanjen:

– Man kan tycka att det är lite förenklat och så, det är det naturligtvis. Men det är också ett sätt att få igång den här debatten på riktigt. Jag är så förbannat trött på Stefan Löfven och Socialdemokraterna, säger han.

LÄS MER: Sverigedemokraternas tiggarkampanj: ”Ursäkta röran i Sverige”

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset