Minnie är en av landets absolut yngsta organdonatorer.
Minnie är en av landets absolut yngsta organdonatorer.

Minnie Duggleby blev bara 23 dagar gammal, men hon hann ändå rädda livet på en annan människa.

Minnie Duggleby föddes med allvarliga hjärtproblem och viktig muskulatur saknades från hennes hals. Inom några timmar efter födseln fick föräldrarna Ami och Liam från East Yorkshire veta att deras nyfödda dotter kanske inte skulle överleva.

Läkarna bedömde att de var osannolikt att hon skulle överleva en operation, och det skulle krävas flera för att laga hennes underutvecklade hjärta.

– Det handlade om att ta henne igenom hemska operationer för att hon eventuellt ändå skulle dö, och hennes livskvalitet hade varit fruktansvärd. Hon skulle ändå behöva respirator, sa mamman Ami Duggleby till Dailymail.

Levde 100 minuter – donerade organ

Då tog föräldrarna beslutet att inte låta henne genomgå operationen och i stället somna in stillsamt genom att stänga av respiratorn. De bestämde sig också för att låta donera hennes organ.

Minnies njurar transplanterades till en ung vuxen som nu återhämtar sig efter sin operation.

– Vi ville försäkra oss om att Minnie berörde någon annans liv utöver våra. Hon har gjort mer i sitt korta liv än vad jag har under mina 28 år, sa Ami Duggleby.

Föräldrarna hann spendera lite tid med sin lilla dotter, göra handavtryck och bada henne innan hon somnade in.

– Jag skulle kunna spricka av stolthet över Minnie. Det är en del av Minnie och en del av mig i den människan nu och utan det här skulle den personen kanske aldrig ha funnit en donator.

Organtillgång beror på var du bor

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset