Frivilliga skyndar sig för att hjälpa en skadad person till ett sjukhus efter en attack mot en polishögskola i staden Quetta i Pakistan.
Frivilliga skyndar sig för att hjälpa en skadad person till ett sjukhus efter en attack mot en polishögskola i staden Quetta i Pakistan.

Minst 20 person har dödats och ett stort antal har skadats i en attack av beväpnade män mot en polishögskola i Quetta i provinsen Baluchistan i Pakistan.

Attacken inleddes vid klockan 23.30 lokal tid, med skottlossning som kunde höras på platsen under flera timmar. Även tre detonationer ska ha hörts, varav en mycket kraftig.

– Minst 20 dödades men denna siffra är inte slutgiltig, vi bekräftar den på morgonen, säger Mir Sarfaraz Ahmed Bugti, minister i Baluchistan-provinsen, till reportrar utanför polishögskolan.

Militären uppger i ett uttalande att antalet angripare uppgår till fem eller sex. Ingen grupp har tagit på sig dådet.

– Jag såg tre män i kamouflage vars ansikten var dolda. De bar kalasjnikovs och började skjuta in i sovsalen men jag lyckades fly över en mur, säger en man, som identifierar sig som polisaspirant, till reportrar på plats.

Enligt myndigheterna ska hundratals kadetter vid skolan ha räddats och två angripare dödats.

Polishögskolan hyser normalt omkring 700 personer, men det är oklart hur många som fanns på plats under attacken.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset