Karachi i Pakistan.
Karachi i Pakistan.

Minst 21 människor har omkommit och tiotals skadats i en tågkollision i Pakistans största stad Karachi. Orsaken är ännu inte klarlagd, men landets järnvägsminister anklagar en av lokförarna för att ha sovit i förarhytten.

Olyckan inträffade vid en järnvägsstation i området Quaidabad, när expresståget från Multan i centrala Pakistan rammade ett stillastående tåg som ankommit från Lahore.

– Plötsligt kom ett tåg i hög hastighet och kraschade in i ett parkerat tåg, säger fabriksarbetaren Ajab Gul, som blev vittne till händelsen.

– Det var moln av rök och damm. Efter det hörde vi skrik. Människor inne i de kraschade tågen skrek och grät, fortsätter han.

Sammanlagt kan närmare tusen människor ha funnits ombord på de två tågen, enligt lokala myndigheter.

– För tillfället vet vi inte det exakta antalet skadade och döda, men det kan finnas upp till tusen passagerare på båda tågen, säger Nasir Nazeer, en högt uppsatt tjänsteman i Karachi.

Ett räddningsmanskap utrustat med metallsaxar och kranar kallades till olycksplatsen för att få loss fastklämda och instängda människor. Även militär och polis larmades till järnvägsstationen, som ligger i de östra delarna av mångmiljonstaden.

Tågolyckor tillhör inte ovanligheterna i Pakistan, där järnvägen är i dåligt skick efter årtionden av eftersatt underhåll. All trafik till och från Karachi stoppades efter kollisionen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset