Londonbor kämpar mot vädret.
Londonbor kämpar mot vädret.

Sverige är inte ensam med sitt kraftiga vinterväder – den sibiriska iskylan har greppat tag om hela den europeiska kontinenten. Hittills har 24 människor dött på grund av vädret och nu vädjar hjälporganisationer att rå om de mest utsatta.

Den sibiriska kylan, som av tidningar runt om Europa fått smeknamnet ”beast from the east”, har tagit minst 24 människors liv, rapporterar AFP.

Det kraftiga snöovädret, som väntas fortgå in på onsdagen, har greppat tag om hela kontinenten och lämnat Medelhavsstränder belägrade av snö och is. I delar av Tyskland kröp temperaturen ner till minus 24 grader under natten – och i Estland till minus 29 grader.

LÄS MER: Trafikverket: ”Ge er inte ut”

Iskylan slår extra hårt mot hemlösa och äldre som står för de flesta av dödsfallen sedan i fredags.

I flera europeiska städer bunkrar man nu upp med personal på härbärgen och volontärer promenerar längs med gatorna med varm mat och dryck.

LÄS MER: Meteorologen: Snön och kylan fortsätter

IFRC, en hjälporganisation inom internationella Röda Korset, uppmanar allmänheten att hålla ett särskilt öga på sina grannar, släktingar och vänner.

– Gå ihop och knacka dörr för att kontrollera att människor har allt de behöver. Det kan göra stor skillnad – faktiskt kan det handla om liv eller död, säger IFRC:s regionchef Simon Missouri, i ett pressmeddelande.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om europa Snö Väder