Frivilliga skyndar sig för att hjälpa en skadad person till ett sjukhus efter en attack mot en polishögskola i staden Quetta i Pakistan.
Frivilliga skyndar sig för att hjälpa en skadad person till ett sjukhus efter en attack mot en polishögskola i staden Quetta i Pakistan.

Dödstalen fortsätter att stiga efter attacken mot en polishögskola i Pakistan.Minst 48 person har dödats och fler än 118 skadats när beväpnade män gick in i sovsalar och öppnade eld.

Attacken inleddes vid klockan 23.30 lokal tid i staden Quetta i provinsen Baluchistan, med skottlossning som kunde höras på platsen under flera timmar. Även tre detonationer ska ha hörts, varav en mycket kraftig.

– Fyrtioåtta kroppar har förts till sjukhuset, säger Wasim Beg, överläkare på Quetta Civil Hospital.

Sarfaraz Bugti, minister i Balochistan-provinsen skrev på Twitter att 44 dödats och 118 skadats, strax efter att den militära insatsen vid skolan avslutats.

Ingen grupp har tagit på sig dådet. Militären uppger i ett uttalande att antalet angripare uppgår till fem eller sex.

Under attacken gick angriparna in i en byggnad med sovsalar där omkring 200 till 250 polisrekryter vilade eller sov, uppger myndigheterna. Flera dödades och skadades, några togs som gisslan, enligt Reuters.

– Jag såg tre män i kamouflage vars ansikten var dolda. De bar kalasjnikovs och började skjuta in i sovsalen men jag lyckades fly över en mur, säger en man, som berättar att han är polisaspirant, till reportrar på plats.

Enligt myndigheterna ska hundratals kadetter vid skolan ha räddats och två angripare dödats.

Polishögskolan hyser normalt omkring 700 personer, men det är oklart hur många som fanns på plats under attacken.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset