"Vi fördömer de som utfört attacken", säger provinsguvernören i Gaziantep.
"Vi fördömer de som utfört attacken", säger provinsguvernören i Gaziantep.

En bomb exploderade på ett bröllop i den turkiska staden Gaziantep sent på lördagskvällen. Det här är vad vi vet om attacken.

1. Strax innan elva på lördagskvällen exploderade en bomb under ett bröllopsfirande i stadsdelen Sahinbey, i centrala Gaziantep. Staden är en av de största i Turkiet och har över 1,5 miljoner invånare.

2. Minst 50 personer dödades och minst 69 personer skadades i attacken, uppger nyhetsbyrån AP.

3. Enligt medieuppgifter var det ett stort kurdiskt bröllop som blev attackerat, skriver nyhetsbyrån TT.

4. Provinsguvernören i Gaziantep, Ali Yerlikaya, har sagt att det misstänks vara en självmordsbombare som ligger bakom dådet, skriver den turkiska kanalen NTV. Han kallar det också ett terrordåd.

– Vi fördömer denna terrorattack och de som utfört den, säger Yerlikaya i ett uttalande, enligt NTV.

Även den biträdande premiärministern, Mehmet Simsek, uppger att det troligen rör sig om ett självmordsdåd.

5. På söndagsmorgonen uttalade sig presidenten Recep Tayip Erdogan om attacken. Enligt honom är det troligtvis IS som ligger bakom dådet, skriver nyhetsbyrån AFP. Det finns dock ännu inga uppgifter om vem eller vilka som gjorde det. 

6. Mehmet Simsek och Turkiets hälsominister besökte platsen efter dådet för att visa sitt stöd till de skadade, enligt AP.

7. Turkiska säherhetsstyrkor är på jakt efter två personer som kom till bröllopet tillsammans med den misstänkta självmordsbombaren. De ska ha flytt platsen efter attacken, skriver nyhetsbyrån Dogan.

8. Sveriges utrikesminister Margot Wallström har via Twitter uttryckt sin sorg för de drabbade. ""Mina tankar går till dem som drabbats", skriver hon.

9. President Erdogan har, enligt AFP, sagt att självmordsbombaren var ett barn. Enligt Erdogan var gärningsmannen mellan 12 och 14 år.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset