1. På kvällen den 14 juli, Frankrikes nationaldag, har en lastbil kört in en folksamling på strandgatan Promenade des Anglais i Nice. Där befann sig en stor folkmassa efter att ha tittat på nationaldagsfirandets fyrverkerier. 

2. Enligt nyhetsbyrån AFP med hänvisning till Frankrikes inrikesdepartment har 84 personer dött. BBC rapporterar att ett sjukhus i Nice uppgett att de vårdat runt 50 barn efter attacken och att två barn dött.

3. Vid klockan 03, natten till fredag, höll Frankrikes president François Hollande ett tv-sänt tal där han berättade att flera barn har dödats och att attacken är terrorlik. Han ska också ha bekräftat att gärningsmannen skjutits ihjäl på plats.

4. Efter Parisdåden hösten 2015 infördes undantagslagar. De skulle ha upphört den 26 juli i år men François Hollande uppger att de nu kommer att förlängas i tre månader. Han sa också att Frankrike kommer att stärka sin roll i Irak och Syrien.

5. Enligt den franska åklagarmyndigheten har utredningen lämnats över till en antiterrorledare. 

6. Enligt BBC har Frankrikes premiärminister Manuel Vall har utlyst en tredagars landssorg från och med i morgon.

7. Vid lunchtid idag anlände Frankrikes president  François Hollande till Nice. 

8. Klockan 17 höll åklagaren François Molins en presskonferens där han bekräftade identiteten på den misstänkte gärningsmannen, Mohamed Lahouaiej Bouhlel. Molins berättade också att 10 barn och unga fanns bland de 84 döda och att 202 personer skadades, varav 50 är allvarligt skadade och 25 personer är i koma.


Obekräftade uppgifter: 

1. Enligt Reuters ska lastbilen ha kört minst 100 meter genom folkmassan medan The Guardian uppger att lastbilen kört två kilometer.

2. AFP rapporterar även om att poliskällor sagt att det hittats id-handlingar tillhörande en fransk-tunisisk man. 

2. Christian Estrosi, borgmästare i Nice, ska enligt AP ha sagt att det varit vapen och granater i lastbilen. AP uppger dock nu att det ska ha varit attrapper. 

4. Enligt Reuters ska en poliskälla ha sagt att mannen varit känd av polisen för brott som stöld och våld men han ska inte ha varit på underrättelsetjänstens bevakningslista.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset