Passagerare försöker sätta sig i säkerhet efter tågkraschen i Hoboken utanför New York.
Passagerare försöker sätta sig i säkerhet efter tågkraschen i Hoboken utanför New York.

Minst en person dödades när ett pendeltåg kraschade på stationen i Hoboken utanför New York. Över 100 människor skadades, många av dem allvarligt.

Tågkraschen, som inträffade i morgonrusningen, orsakade omfattande skador på terminalbyggnaden och fick delar av taket att rasa in sedan en bärande pelare förstörts.

Pendlaren Leon Offengenden, som reste i tågets tredje vagn, säger till CNN att tåget inte sänkte farten när det anlände till stationen.

– När jag tänker tillbaka inser jag att det aldrig saktade ner, det bromsade inte in utan kraschade bara helt plötsligt. Någonting hände uppenbarligen, säger han.

Lokföraren, som överlevde men vårdas sjukhus med allvarliga skador, samarbetar med dem som utreder kraschen.

Det är ännu oklart vad som orsakade olyckan i Hoboken, som ligger i delstaten New Jersey, mittemot Manhattan på västra stranden av Hudsonfloden. Poliskällor uppger för NBC News att ett "handhavandefel" låg bakom kraschen, men de betonar att utredningen ännu är i ett mycket tidigt skede.

En annan passagerare, intervjuad av CNN, konstatetrar att det var ovanligt mycket folk på tåget.

– Alla som stod upp flög som vantar vid kraschen. Jag såg många med skallskador och andra som skurit sig. Efteråt var en del panikslagna. Några försökte slå sönder fönstren, säger "Finan".

Tidigare uppgav amerikanska medier att tre personer dödats, men sjukhuskällor ändrade senare sina uppgifter.

Pancho Bernasconi/AFP-TT
Delar av taket har rasat in på tågstationen i Hoboken utanför New York.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset