Något exploderade i butikslokalen i Leicester och bostadshuset började sedan brinna.
Något exploderade i butikslokalen i Leicester och bostadshuset började sedan brinna.

Minst fyra personer bekräftas döda efter en explosion i ett bostadshus i Leicester i mellersta Storbritannien. Flera personer vårdas fortfarande på sjukhus, skriver The Guardian.

En stor explosion med efterföljande brand i ett bostadshus i Leicester har krävt minst fyra människoliv under natten till måndagen, skriver The Guardian. Flera personer vårdas fortfarande på sjukhus.

– I nuläget har vi fyra bekräftade dödsfall och ett antal personer som fortfarande vårdas på sjukhus. Vi misstänker att det kan finnas personer som fortfarande inte hittats och räddningsarbetet fortsätter, säger Leicestershire-polisen i ett uttalande.

LÄS MER: Hur fungerar det med Storbritanniens riksdelar, egentligen? 

Det är ännu oklart vad som orsakade branden, men den lokala poliskåren tror inte att det handlar om ett terrordåd. Explosionen tros ha skett i en butikslokal i husets bottenplan, och den efterföljande branden ska sedan ha fått hela byggnaden att kollapsa, uppger vittnen.

– Jag hörde en hög smäll och hela byggnaden skakade. Hade det inte varit för smällen hade jag trott att det handlade om en jordbävning, säger vittnet Kat Pattison som bor i området till The Guardian.

LÄS MER: Det här är Brexit – på 2 minuter

 

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset