Miriam Bryant gillar att det är publiken som röstar fram P3 Guld-vinnarna. "Det är fansen man vill 'pleasa'", säger hon.
Miriam Bryant gillar att det är publiken som röstar fram P3 Guld-vinnarna. "Det är fansen man vill 'pleasa'", säger hon.

Zara Larsson, Galantis, Miriam Bryant och Laleh. Det är några av stjärnorna som har chans att kamma hem flera priser på P3 Guld-galan. – P3 Guld betyder mycket, säger Miriam Bryant till TT.

Zara Larsson och Galantis har flest nomineringar, tre var, till galan i januari. Varken popstjärnan eller dansduon dök dock upp i radiohuset i Stockholm när nomineringarna presenterades på måndagen.

Det gjorde däremot Miriam Bryant som har chans på två priser – guldmicken och årets låt.

– Det är två väldigt olika priser. Det är jättekul att bli nominerad till båda, säger hon och berättar att hon vill vinna för fansen.

Miriam Bryant blev namnet på allas läppar i slutet av 2015 då hon gjorde succé i TV4:s "Så mycket bättre". Framgångarna har hållit i sig under 2016 med turnerande och hitlåten "Black car".

– Det är svårt att tänka på det själv. Man är alltid inne i något annat eller så är man mitt uppe i något gammalt misslyckande och grämer sig. Men det har ju gått bra så klart, det ska jag inte sticka under stol med. Vi får se hur länge det varar men det känns jättekul att vara här, säger Miriam Bryant.

315 miljoner

En annan artist som haft rejäl medvind under året är Mike Perry. Volvoarbetaren från Skövde gav ut singeln "The ocean" i april och den blev snabbt en världshit – nu har den strömmats över 315 miljoner gånger på Spotify och har chans på P3 Guld-priset för årets låt.

– Det har varit helt galet. Det är så många dörrar som öppnats upp att det nästan har varit så att man har fått stänga några igen för att få arbetsro, säger Mike Perry, som till vardags går under namnet Mikael Persson.

Känner du någon press nu?

– Nej, låten gick ju så pass bra att det är väldigt konstigt om jag toppar det. Så ingen press, jag försöker bara ha roligt. Det är så otroligt svårt att nå de där nivåerna och har jag inte kul kommer jag absolut inte att nå dem igen.

"Förtjänar det"

Laleh är också nominerad i två kategorier – tunga årets artist och årets låt för hitsingeln "Bara få va mig själv".

– Jag är jätteglad över nomineringarna och jag tycker ju att "Bara få va mig själv" definitivt förtjänar det. Jag är väldigt glad över att jag har fått skriva den låten, jag vet att jag kommer att älska den hela mitt liv, säger Laleh till TT per telefon.

Det känns också som en låt som betyder mycket för många.

– Ja, och det är då som det blir betydelsefullt. Att man bidrar med en positiv kraft. Jag vet ju vad den betyder för mig men att den skulle betyda så mycket för andra, det kunde man ju bara önska sig.

P3 Guld arrangeras i Partille den 21 januari. Galan, som sänds i både Sveriges Radio och SVT, leds av Tina Mehrafzoon.

Jessica Gow/TT
Mike Perry har rönt rejäla framgångar under 2016 med sin hit "The ocean" – nu kan den komma att utses till årets låt på P3 Guld-galan. "Det är hur häftigt som helst", säger han.
Jessica Gow/TT
De nominerade till P3 Guld presenterades vid en presskonferens i radiohuset i Stockholm på måndagen.
Claudio Bresciani/TT
Laleh är nominerad i två kategorier – årets artist och årets låt. "Jag är jätteglad", säger hon. Arkivbild.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset