Deltagaren i skönhetstävlingen Miss America fick frågan om Donald Trumps uttalande efter de våldsamma oroligheterna i Charlottesville. Då tog 22-årige Margana Wood tillfället i akt att såga presidentens agerande.

Donald Trump har fått mycket kritik för sina uttalanden om oroligheterna i Charlottesville, då högerextrema grupper drabbade samman med antirasistiska motdemonstranter.

LÄS MER: Tidslinje: Oroligheterna i Charlottesville

Nu får han även kritik av 22-årige Margana Wood som representerade Texas i skönhetstävlingen Miss America. Under intervjudelen av tävlingen fick hon frågan om presidentens uttalande om att ”det fanns väldigt fina människor på båda sidor”.

Hon hade 20 sekunder på sig att svara, men använde bara 15:

När det gäller den här vit makt-frågan så tycker jag att det var väldigt tydligt att det handlade om en terrorattack. Och jag tycker att president Donald Trump borde ha kommit med ett uttalande tidigare där han tar upp det här faktumet för att se till att alla amerikaner kan känna sig trygga. Det är den viktigaste frågan just nu.

I klippet hörs hur publiken jublar åt svaret. På sociala medier har klippet genererat flera tiotusentals reaktioner.

LÄS MER: Nazister hyllar Trump

En person dog i Charlottesville efter att en bil kört rakt in i en antirasistisk motdemonstration. En 20-årig man är gripen och misstänkt för mord.

Dådet inträffade efter att högerextrema grupper med sydstatsflaggor, hakkors och sköldar drabbat samman med motdemonstranterna. Över 30 personer skadades i bråken.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Donald Trump