Antonis Mavropoulos missade flygplanet med två minuter, skriver han.
Antonis Mavropoulos missade flygplanet med två minuter, skriver han.

157 personer, varav fyra svenskar, omkom när ett passagerarplan kraschade i söndags i Etiopien. Nu berättar den grekiske mannen Antonis Mavropoulos om hur han missade planet – för att han var två minuter sen.

Det är i ett Facebookinlägg döpt ”Den 10 mars 2019 – min lyckodag” som Antonis Mavropoulos berättar att han egentligen skulle ha befunnit sig på flygplanet där samtliga passagerare omkom. Mavropoulos är vd för organisationen International Solid Waste Association, och var precis som många andra passagerare på planet på väg till ett FN-möte om miljön i Nairobi i Kenya.

LÄS MER: ”Plan störtade i Etiopen – svenskar befann sig ombord”

Han skriver i sitt Facebookinlägg att han var två minuter sen efter problem med sin resväska, och att boardingen var stängd när han kom fram. Han såg de sista passagerarna i tunneln gå in, men han tilläts inte gå på.

”Jag var arg för att ingen hjälpte mig att komma fram till gaten i tid”, skriver han i inlägget, tillsammans med en bild på sin flygbiljett.

Vidare skriver han att han inte fick veta om kraschen förrän han stoppades från att gå ombord sitt nästa flyg. Istället togs han till en polisstation, där en polis ska ha sagt till honom att han var den enda passageraren som inte gick ombord flygplanet som saknades, och förhörde honom om varför.

”Polisen sa att jag inte skulle protestera, utan istället be till Gud”.

Han fick därefter veta av en nära vän via sms att flyget hade kraschat.

Huruvida Antonis Mavropoulos var den enda som missade flyget eller inte är oklart – även en man från Dubai säger att han missade sitt anslutande flyg, den som kraschade, för att hans flyg innan var försenad, skriver BBC.

Här är Antonis Mavropoulos inlägg i sin helhet:

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset