Den 20-årige mannan döms för att ha misshandlat sin gravida sambo grovt. Arkivbild.
Den 20-årige mannan döms för att ha misshandlat sin gravida sambo grovt. Arkivbild.

Den 18-åriga kvinnan var gravid i vecka 24 då hon anmälde att hon misshandlats av sin partner – en 20-årig man. Nu har han dömts till fängelse. Mannen visade särskild råhet eftersom våldet delvis riktades mot kvinnans mage, anser rätten.

I slutet av februari sprang den 18-åriga kvinnan, gravid i vecka 24, ut ur bostaden och skrek till en granne att ringa polisen. Hennes sambo, en 20-årig man, greps och åtalades för grov misshandel.

Kvinnan och mannen ska ha blivit osams i bostaden i Stockholmsområdet, varefter han ska ha attackerat henne. Han ska bland annat ha sparkat flera gånger mot hennes mage, enligt åtalet.

– Såvitt man vet har det gått bra för barnet, har åklagare Josefina Yalo tidigare sagt till Metro.

LÄS MER: Krogprofil ska motverka sexuella kränkningar – själv dömd för tortyrmisshandel av kvinna

Mannen har berättat att han bara greppade kvinnan runt handlederna och lyfte ut henne ur lägenheten. Han har vidare berättat att kvinnan hittat på allt och att det bara var ”skådespeleri”.

Men rätten går i huvudsak på kvinnans version, grannens uppgifter och dokumentationen av skador på kvinnan. Det handlade om ”en stor mängd våld”, men ”avsaknaden av allvarliga skador tyder på att sparkarna inte var särskilt hårda”, skriver rätten i domen. Rätten anser dock att misshandeln ska bedömas som grov eftersom ”då våldet delvis riktats mot magen finner tingsrätten att NN har visat särskild hänsynslöshet och råhet”.

Mannen döms även för skadegörelse och ringa narkotikabrott, och straffet blir ett och ett halvt års fängelse. Rätten beaktar att mannen var under 21 år då brotten begicks.

Han ska dessutom betala skadestånd till kvinnan om nästan 50 000 kronor.

LÄS MER: Krogprofil dömd för ”tortyrliknande” misshandel – hotade kasta syra på offret

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset