Berget Mauna Kea. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.
Berget Mauna Kea. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.

Trodde du att sommarvädret var illa i Sverige? På Hawaii piskades en snöstorm upp av två korsande åskoväder i helgen, vilket lämnade 4 centimeter snö på toppen av Mauna Kea.

Svenskarna har fått vänja sig med växlande och ostadigt väder under sommaren 2015, och i helgen drog åska och kraftiga hagelskurar in över delar av landet. Men det är i Norden, och i Norden ska det vara kallt.

Hawaii å andra sidan är ett tropiskt paradis i mångas ögon, där frukter dinglar från vartenda träd och människorna surfar utan våtdräkt året runt. Men i helgen rådde betydligt mindre gästvänliga väderförhållanden, rapporterar Huffington post.

Undersökning: Det här är viktigast för att få ligga i sommar

På toppen av Mauna Kea drog snöovädret in på fredag morgon. Det var i mötet mellan två åskoväder och nära nollgradiga temperaturer som ledde till att fyra centimeter snö och isiga förhållanden skickades in över Hawaiis "Big Island".

Mauna Kea är en 4 200 meter hög vilande vulkan, och under vinterhalvåret är det inte ovanligt att snön når dess topp, men mitt i juli hör det inte alls till vanligheterna. På sommaren är den höga medeltemperaturen 4,5 grader, och den låga medeltemperaturen är nära minus 4 grader. Detta gör att vädret på toppen är extremt oförutsägbart, vilket bergets vädercenter varnar för.

”En lugn och solig dag kan snabbt bli förrädisk med orkanvindar och snöstormförhållanden,” skriver de.

Här är felen svenskarna gör på utlandsresan: "Uppfattas som arrogant"

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset