Toppolitiker och kritiker av president Donald Trump har fått ta emot brev
Toppolitiker och kritiker av president Donald Trump har fått ta emot brev

FBI undersöker nu en postterminal nära Miami, Florida. Myndigheten tror att en stor del av de brevbomber som skickats har hanterats där.

Tio misstänkta brevbomber har stoppats på väg till demokratiska toppolitiker och kritiker av president Donald Trump, rapporterar Reuters.

Misstänkta explosiva föremål har påträffats vid både Barack Obamas kontor och Hillary Clintons bostad. Myndigheter har även lyckats stoppa potentiella brevbomber adresserade till Joe Biden och Robert De Niro.

LÄS MER: Flera misstänkta bomber har upptäcks i USA – byggnader evakueras

Bombexperter och säkerhetsanalytiker har sagt att bomberna troligtvis är designade för att skrämmas, snarare än att skada.

Handlingen har klassats som terrorism av myndigheterna, då de misstänka brevbomberna skickats ut mindre än två veckor innan de nationella valen i USA.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset