Hyreshuset på bllden har ingenting med artikeln att göra.
Hyreshuset på bllden har ingenting med artikeln att göra.

En hyresgäst vill hyra ut sin lägenhet i andra hand. Men bostadsbolaget avslog ansökan och menar att lägenheten bedrivs som ett vandrarhem, skriver Hem & Hyra.

Det var i Helsingborg som händelsen ägde rum. En hyresgäst blev antagen till en ettårig utbildning i en annan stad och ville därför hyra ut sin lägenhet i andra hand. Bostadsbolaget har vid ett tidigare tillfälle godkänt andrahandsuthyrning när hyresgästen tillfälligt arbetade på annan plats, skriver Hem & Hyra.

LÄS MER: "Allt dyrare att hyra i andra hand"

Men den här gången har bostadsbolaget avslagit ansökan. De menar, enligt handlingar till Hyresnämnden, att klagomål kommit från grannskapet mot hyresgästen. Till exempel så har störande ljud i form av bankande och borrande förekommit under olika tider på dygnet. Grannarna menar också att utomstående personer flyttat in och ut ur lägenheten. 

Efter klagomålen gjorde bostadsbolagets medarbetare ett hembesök i lägenheten där de kunde se att en mellanvägg installerats i vardagsrummet. Efter att klagomålen fortsatte komma in från grannarna kontrollerade bostadsbolaget vem som var folkbokförd på adressen. Då kunde de se att hyresgästen var folkbokförd i en annan stad, medan flera andra personer var skrivna på lägenheten. Okända personer fortsatte att flytta in och ut och fler personer stod på adressen.

LÄS MER: "Hyr i andrahand – för att sälja sex"

Bostadsbolaget säger till Hyresnämnden att de tror att lägenheten används som ett vandrarhem och avslog därför ansökan. Huruvida ytterligare åtgärder mot hyresgästen kommer tas framgår inte, skriver Hem & Hyra.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott