Enligt BBC sker det ett stort polispådrag vid Place de la Monnaie i Bryssel just nu.
Enligt BBC sker det ett stort polispådrag vid Place de la Monnaie i Bryssel just nu.

Bombvarning var falskt alarm. Polisen i Bryssel spärrade av gator och omringade en man efter att de fått in samtal om att han betett sig misstänksamt och bar kappa med utstickande kablar. Det visade sig flera timmar senare att mannen studerar radioaktiv strålning vid ett av Bryssels universitet.

Under onsdags eftermiddagen fick polisen i Bryssel in samtal om en man som betedde sig konstigt och bar en lång kappa som det stack ut kablar i från. Polisen omringade mannen och sa sig ha läget under kontroll enligt BBC. 

Ett stort område i centrala Bryssel spärrades av och butiker evakuerades.

– Vi fick in ett samtal om en man som betedde sig misstänksamt. Att någon bär en vinterkappa vid sådan här temperatur är väldigt misstänksamt och det var kablar som stack ut ur kappan" säger Christian De Coninck vid Brysselpolisen till Belgisk TV och fortsätter.

–  Vi ville inte ta några risker. Personen stoppades och hölls på avstånd. 

Det var närmare 30 grader varmt i Bryssel när mannen påträffades. I morgon är det Belgiens nationaldag och säkerheten är skärpt inför firandet.

Polisens bombgrupp var på plats och först efter fem timmars avslutades polisinsatsen enligt Le soir. Mannen visade sig vara en student som studerar radioaktiv strålning vi ett av Bryssels universitet.

Händelsen inträffade dagen innan Belgiens nationaldag och säkerheten i Bryssel är skärpt inför firandet. 

► LÄS MER:  Experterna: Då räknas det som terrorism

► LÄS MER:  Så ska du agera vid attacker och terrordåd

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott