Den gotländske mannen misstänktes för ett stort antal övergrepp mot barn. Han släpptes på fri fot i väntan på rättegång. Nu misstänks han ha begått fler brott, skriver Hela Gotland.

Det var i november 2016 som den gotländske vårdarbetaren släpptes från häktet i väntan på åtal. Han var då misstänkt för att ha begått sexbrott mot ett 40-tal barn. Den 24 januari häktades mannen igen då han misstänks för att ha begått fler barnsexbrott mellan den 22 december 2017 och häktningsdagen, skriver Hela Gotland.

– Sedan den misstänkte släpptes förra hösten har jag inte haft lika mycket tid att arbeta med ärendet. Vi måste i första hand prioritera de ärenden där personer är frihetsberövade vilket innebär att det här har fått stå åt sidan, sa åklagare Susanne Wihlborg i november till tidningen.

LÄS MER: Man åtalas för sexbrott mot barn

Mannen misstänks för bland annat sexuellt ofredande, utnyttjande av barn för sexuell posering, köp av sexuell handling av barn och våldtäkt mot barn. Totalt omfattar utredningen ett 40-tal målsäganden. Susanne Wihlborg säger till tidningen att mannen ska ha utgett sig för att vara yngre och kontaktat barnen genom sociala medier som Periscope och Ask.

Den 24 januari häktades mannen på nytt, misstänkt för nya fall av sexbrott som ska ha inträffat mellan den 22 december 2017 och häktningsdagen. Enligt den nya häktningsframställan är han misstänkt på sannolika skäl för flera fall av sexuellt ofredande, utnyttjande av barn för sexuell posering samt försök till köp av sexuell handling av barn. Åtal ska väckas senast i dag fredag, skriver tidningen.

LÄS MER: Var barnvakt – gjorde pornografiska filmer med barnen

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset