Åklagaren bekräftar att mordmisstänkte Muhamed Murseli har gripits på Balkan.
Åklagaren bekräftar att mordmisstänkte Muhamed Murseli har gripits på Balkan.

22-årige Muhamed Murseli som misstänks för mord i Örebro, har gripits på Balkan. Det bekräftar åklagaren. Men det kan ta flera månader att få honom utlämnad till Sverige.

Förra veckan kunde Metro berätta att 22-årige Muhamed Murseli och 30-årige Ramadan Ramadan var efterlysta av Interpol. Båda misstänks för mord i samband med en skjutning i stadsdelen Vivalla i Örebro på kväll den den 3 juli.

Nu har Murseli gripits, skriver tidningen Aftonbladet.

– Han greps i ett främmande land i förra veckan, säger åklagare Krister Peterson, vid Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet, till Metro.

I vilket land greps han?

– Det är ett land i Balkan, men jag går inte in mer på det just nu.

”Bandinspelningar och avlyssning”

Nu försöker åklagaren att få Murseli utlämnad till Sverige.

– Jag har en frist om 40 dagar där jag måste få till stånd massa byråkratiska handlingar på den diplomatiska vägen. Förhoppningsvis kommer han hit inom några månader, säger Krister Peterson.

Förra veckan kunde Metro även berättat att Murseli kontaktade tingsrätten och bad att få byta advokat, eftersom denna ”kallats till polis i Eskilstuna”, utan Murselis vetskap, och där tagit del av ”bandinspelningar och avlyssning”.

LÄS MER: Åklagaren i Lena-fallet kritisk mot polisens labb: ”Ett stort problem”

I samband med skjutningen dödades två män. Murseli är misstänkt för ett mord, och Ramadan är misstänkt för ett mord.

Är Ramadan fortfarande på fri fot?

– Det kan man säga, ja, säger Krister Peterson.

Morden filmades av privatperson

Då Ramadan häktades i sin frånvaro skrev Örebro tingsrätt att han ”uppsåtligen berövat NN livet genom att tillsammans med andra rikta kraftigt våld mot NN samt sticka och skära denne”.

Då Metro tidigare pratade med Ramadans advokat, Lars-Erik Saltin, meddelade han att han inte varit i kontakt med sin klient. Han bekräftade dock att delar av händelseförloppet hade filmats av en privatperson.

–  Jag kan i princip inte säga något. Men det är korrekt att det finns filmmaterial.

LÄS MER: GW om misstänkt i Lena-fallet: Därför bedömer polisen honom som intressant

Förutom Murseli och Ramadan misstänks ytterligare fyra personer för inblandning. En av männen, som är i 30-årsåldern och sitter häktad, har kopplingar till terrorsekten Islamiska staten. Han ska tidigare ha varit i Syrien och deltagit i strider.

Metro har tidigare berättat att även Säkerhetspolisen har kopplats in i utredningen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset