Polisen vädjade om tips för att hitta de misstänkta kidnapparna Alexander Camara och Ahmed Sallami, och nu är båda gripna.
Polisen vädjade om tips för att hitta de misstänkta kidnapparna Alexander Camara och Ahmed Sallami, och nu är båda gripna.

22-årige Ahmed Sallami var efterlyst för bland annat människorov. Under tisdagen lämnade han över sig till polisen. Hans misstänkte kumpan Alexander Camara fick stor uppmärksamhet då han rymde från ett sjukhus.

22-årige Ahmed Sallami var efterlyst för bland annat människorov.

– Under gårdagen kom han in för egen maskin till en polisstation i Stockholm, säger åklagare Markus Ekman.

Och under onsdagen häktades Ahmed Sallami misstänkt för människorovet och grov misshandel. Hans misstänkte kumpan, 27-årige Alexander Camara, fick stor uppmärksamhet då han rymde från ett sjukhus i höstas.

– Han har stuckit ut via en nödutgång och nedför trapporna. Väktarna sprang efter men han försvann ut. Det här har larmats ut och man har gjort sökningar men inte hittat honom, sa Gabriela Åslund, stationsbefäl vid polisen i Stockholm syd, till Metro. Hon beklagade även att det kunde ske.

LÄS MER: Misstänkt mördare rymde från förvar

Efter att ha försvunnit från sjukhuset efterlystes Alexander Camara. Polisen gick ut med namn och bild på honom, och även på Ahmed Sallami, och vädjade till allmänheten om hjälp. Alexander Camara greps i början av januari, och sitter nu häktad misstänkt för människorov och försök till grov utpressning.

De två männen misstänks ha rövat bort en person på kvällen den 26 oktober till en lägenhet i Botkyrka kommun och ”vidare till andra platser i närheten”. Offret utsattes för ”omfattande trubbigt våld” och misshandeln betecknas som grov eftersom gärningsmännen visat ”särskild hänsynslöshet och råhet” och för att offret ”befunnit sig i en mycket utsatt situation”. Dramat pågick till tidig morgon den 27 oktober, enligt dokument som åklagare Marcus Ekman lämnat in till tingsrätten.

LÄS MER: Polisen missade efterlysning – våldtäktsrättegång dröjde sju år

I samma härva finns ytterligare misstänkta. Det handlar om en annan misstänkt kidnappning som ska ha skett i augusti i Salems kommun. För den händelsen sitter en 30-årig man häktad misstänkt för människorov och grov utpressning.

Dessutom misstänks en 25-årig kvinna för penningtvättsbrott i den delen. Hon begärdes häktad, men rätten försatte henne på fri fot.

Tre av de misstänkta nekar till brott, medan en av dem har gjort vissa medgivanden, enligt åklagaren.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset