Det misstänkta mordet ska enligt polisen ha skett vid området Näckrosen i Solna.
Det misstänkta mordet ska enligt polisen ha skett vid området Näckrosen i Solna.

En man misstänks ha mördats i en knivattack på öppen gata under tisdagsmorgonen i Solna, västra Stockholm. Polisen uppmanar nu vittnen att höra av sig.

Klockan 06.58 på tisdagen fick polisen in ett samtal från ett vittne om att denne sett en person som blivit knivhuggen utomhus i Solna.

LÄS MER: Mamma åtalad för att ha försökt döda sin bebis

Över tio knivhugg

När polisen kom till platsen hittades den svårt skadade mannen, som enligt uppgift till Aftonbladet träffats av över tio knivhugg.

Mannen fördes till sjukhus med ambulans, och senare på tisdagseftermiddagen bekräftade polisen att mannen avlidit av sina skador, det uppger lokaltidningen Mitt i.

En förundersökning om misstänkt mord är nu inledd.

– Vi har hållit ett antal förhör under dagen och gjort teknisk undersökning av platsen. Men förundersökningen är pågående och vi är fortfarande i ett så tidigt stadie att jag inte kan säga något mer just nu, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson på polisens ledningscentral i Stockholm.

LÄS MER: Kvinna gick till knivattack på förskola – minst 14 barn skadade

Polisen uppmanar vittnen

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska polisen ha fått in i ett signalement på en misstänkt gärningsman, klädd i byggarbetskläder och med reflexjacka. Men det är inget som Mats Eriksson, presstalesperson på polisens ledningscentral i Stockholm, kan bekräfta.

– Det vill jag inte kommentera, säger han.

I skrivande stund finns det ingen misstänkt eller gripen för det misstänkta mordet, och polisen uppmanar nu eventuella vittnen att höra av sig.

– Vi söker vittnen som kan ha gjort iakttagelser på platsen, och initialt söker vi efter en eller flera gärningspersoner, säger Mats Eriksson.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset