Polisen vill ha hjälp att hitta Alexander Camara och Ahmed Sallami, som misstänks för bland annat människorov.
Polisen vill ha hjälp att hitta Alexander Camara och Ahmed Sallami, som misstänks för bland annat människorov.

22-årige Ahmed Sallami jagas nu misstänkt för inblandning i ett uppmärksammat kidnappningsfall. Sedan tidigare är den misstänkte kidnapparen Alexander Camara efterlyst. Han rymde från ett sjukhus under dramatiska former. Männen kan nu komma att efterlysas internationellt, uppger åklagaren.

Offret rövades bort på kvällen den 26 oktober och fördes till en lägenhet i Botkyrka kommun och ”vidare till andra platser i närheten”. Offret utsattes för ”omfattande trubbigt våld” och misshandeln betecknas som grov eftersom gärningsmännen visat ”särskild hänsynslöshet och råhet” och för att offret ”befunnit sig i en mycket utsatt situation”. Dramat pågick till tidig morgon den 27 oktober, enligt dokument som åklagare Marcus Ekman lämnat in till tingsrätten.

Rätten har nu häktat 22-årige Ahmed Sallami i sin frånvaro misstänkt för människorov och grov misshandel. Polisen har även gått ut med hans namn och bild.

– Han är misstänkt för inblandning och är på fri fot. Anledningen till att vi begärde honom häktad i sin utevaro är för att vi ska kunna efterlysa honom ordentligt – även internationellt så småningom, säger Marcus Ekman.

LÄS MER: Man rymde från häkte

Sedan tidigare är 27-årige Alexander Camara frånvarohäktad och efterlyst för inblandning i samma händelse, enligt åklagaren. Alexander Camara misstänks för människorov och försök till grov utpressning.

– Eftersom vi inte har fått tag på honom överväger vi naturligtvis även avseende honom att utfärda en europeisk arresteringsorder, för att se om han kan gripas i något annat land, säger Marcus Ekman.

– Utredningen kommer ingenstans i den här delen så länge vi inte kommer åt dem.

Redan i november kunde Metro rapportera om Alexander Camaras dramatiska flykt. Han satt anhållen men fördes till sjukhus där två personer från ett väktarbolag skulle bevaka honom. På eftermiddagen den 29 oktober lyckades han dock rymma.

– Han har stuckit ut via en nödutgång och nedför trapporna. Väktarna sprang efter men han försvann ut. Det här har larmats ut och man har gjort sökningar men inte hittat honom, sa Gabriela Åslund, stationsbefäl vid polisen i Stockholm syd, till Metro.

Hon beklagade det inträffade, samtidigt som åklagaren sa: ”Jag har aldrig varit med om något liknande”.

LÄS MER: Rymde barfota från tingsrätten – greps

Polisen har tidigare gått ut med namn och bild på Alexander Camara, och bett allmänheten om hjälp att hitta honom.

– Vi är frustrerade att vi inte lyckats gripa den här personen och är oerhört tacksamma för alla tips, säger Marcus Ekman.

Men i samma härva finns ytterligare misstänkta. Det handlar om en annan misstänkt kidnappning som ska ha skett i augusti i Salems kommun. För den händelsen sitter en 30-årig man häktad misstänkt för människorov och grov utpressning.

– Det finns en koppling men jag vill inte kommentera kopplingen närmare, säger Marcus Ekman.

Dessutom misstänks en 25-årig kvinna för penningtvättsbrott i den delen. Hon begärdes häktad, men rätten försatte henne på fri fot.

Åklagaren vill inte svara på om det är samma offer som blivit kidnappat två gånger. Han vill inte heller svara på om polisen söker efter fler misstänkta gärningsmän.

De misstänkta nekar till brott.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset