Bilden föreställer en annan tidigare aldrig kontaktad stam som bor i samma område nära gränsen mellan Brasilien och Peru och släpptes 2008.
Bilden föreställer en annan tidigare aldrig kontaktad stam som bor i samma område nära gränsen mellan Brasilien och Peru och släpptes 2008.

Fler än tio personer ur en tidigare okontaktad stam i Amazonas ska ha blivit brutalt mördade av Brasilianska gruvarbetare. Händelsen är det andra fallet av mord mot isolerade stammar den brasilianska polisen utreder bara i år.

Det var i augusti som en grupp brasilianska gruvarbetare plötsligt mötte delar av en tidigare helt okontaktad stam i Amazonas. Mötet slutade då med att fler än tio personer ur stammen mördades, styckades och dumpades i en flod nära gränsen mellan Brasilien och Peru, rapporterar SVT Nyheter.

Uppgifterna kom fram till polisen efter att gruvarbetarna senare suttit i en bar och skrutit om morden samt visat upp troféer de tagit från stammen. En utomstående person ska då ha spelat in samtalet och meddelat polisen.

LÄS MER: Temer anklagas för att slopa Amazonas skydd

Stammen ska ha varit ute och samlat mat i Amazonas när de stötte ihop med gruvarbetarna och enligt gruvarbetarnas vittnesmål handlade situationen om att ”döda eller bli dödad”.

Den brasilianska polisen har öppnat en utredning kring morden, vilket är det andra fallet av mord mot stammar i Amazonas bara i år. Arbetet försvåras dock av det faktum att stammarna aldrig tidigare varit i kontakt med omvärlden, uppger åklagaren Pablo Luz de Beltrand till New York Times. Han menar att förutom att de mördade personerna saknar dokumentation innebär stammens geografiska position en tolv timmar lång båtresa för polisen för att kunna samla bevis.

Två gruvarbetare har gripits men nekar till brott. Javaridalen där stammen bodde tror vara hem till omkring 20 isolerade stammar. Stammarna är ofta mycket små så att en förlust av tio personer kan i många fall innebära omkring en femtedel av stammen, uppger SVT.

LÄS MER: Brasiliens ex-president döms för korruption

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om mord