Omkring 40 personer evakuerades under natten till torsdagen efter att en brand brutit ut på ett asylboende. Bilden är en arkivbild.
Omkring 40 personer evakuerades under natten till torsdagen efter att en brand brutit ut på ett asylboende. Bilden är en arkivbild.

När räddningstjänst anlände till platsen var det kraftig rökutveckling och öppna lågor i flerfamiljsfastigheten. Ingen uppges vara skadad. Polisen utreder händelsen som mordbrand.

Vid klockan 01, natten till torsdagen, larmades polis till en brand i en flerfamiljsfastighet i Töreboda, Västra Götaland. Det rapporterar Expressen.

När polis och räddningstjänst anlände till platsen konstaterade de att fastigheten i fråga var ett asylboende och cirka 40 människor evakuerades.

– Det var ganska kraftig rökutveckling och öppna lågor, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisens ledningscentral i Väst, till Expressen.

LÄS MER: Här är alla asylbränder som har ägt rum – bara under 2015

Misstänkt mordbrand

Enligt tidningen lyckades räddningstjänsten släcka branden under natten och det finns inga uppgifter om att någon person ska ha skadats.

Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand.

– Man kan säga att det finns flera stycken av varandra oberoende omständigheter som pekar på att det är mordbrand, utan att gå närmare in på vad det är för någonting. Men det är flera omständigheter som pekar i den riktningen, säger Morten Gunneng, till tidningen.

LÄS MER: En död efter brand i lägenhet på sjunde våningen

Flera bränder

De senaste åren är det många asylboenden runt om i landet som brunnit. Mellan mars och oktober år 2015 brann hela 23 asylboenden, som Metro rapporterat tidigare.

År 2016 var det ännu fler, hela 92 asylboenden, som SVT rapporterat. Enligt polisen startades fler än hälften av bränderna av ”okänd gärningsman” det året.

LÄS MER: 25 000 fick evakueras när nöjesfält stod i brand

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset