Polisen på plats vid ett hus i staden Strathroy i Ontario, Kanada.
Polisen på plats vid ett hus i staden Strathroy i Ontario, Kanada.

Polisen i Kanada har dödat en man som misstänks ha planerat en terrorattack i landet. Mannen i fråga har tidigare gripits för samröre med IS.

Polisen gick under onsdagskvällen ut och sade att den fått in "trovärdig information" om ett terrorhot. Polisen identifierade den misstänkte mannen och sade att "åtgärder vidtagits för att säkerställa att det inte är någon fara för allmänhetens säkerhet".

Flera medier rapporterar nu att mannen dödats av polisen, uppgifter som ännu inte bekräftats från officiellt håll.

Enligt tv-bolaget CTV, som citerar interna regeringsdokument, ska den misstänkte ha koppling till terrorgruppen IS och planerat att utlösa en sprängladdning i en folkmassa i en av landets storstäder.

En anonym poliskälla som Reuters pratat med säger att den misstänkte mannen även greps förra året då han öppet visat sitt stöd för IS på sociala medier. Han dömdes då inte för något brott, men rätten beslutade att begränsa hans rörelsefrihet och förbjuda honom att använda sociala medier och ha kontakt med terrorgruppen.

Onsdagens polisinsats kom sedan mannen lagt ut en ny video på nätet där han hotar att utföra en attack i en större kanadensisk stad, enligt poliskällan.

Geoff Robins/AP/TT
Polisen vid en insats i Ontario, Kanada.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset