Den rödsprejade 17-åringen nekar till brott.
Den rödsprejade 17-åringen nekar till brott.

Lägenhetsinnehavaren sprejade röd färg i ansiktet på misstänkta inbrottstjuven – som kunde gripas av polis. ”Det var i alla fall ingen tvekan om vem gärningsmannen var”, säger polisen Alexander Gustafsson till Smålandsposten.

En man i Växjö hörde märkliga ljud utanför lägenhetsdörren under natten till måndagen. När han kikade ut genom titthålet upptäckte han hur en person försökte bryta sig in, rapporterar Smålandsposten.

Lägenhetsinnehavaren kontaktade omedelbart polisen. Den misstänkte inbrottstjuven försvann då uppåt i trapphuset och mannen öppnade ytterdörren.

LÄS MER: Här länsar han 95-åringens konto – och visar ”fuck you” åt kameran

Plötsligt dök den misstänkte upp igen och gick i riktning mot honom. Men mannen stod redo med en burk försvarssprej som han använde mot den misstänkta. Det resulterade i att personens ansikte blev helt rödfärgat.

– Det blir lite katt- och råttalek i hiss och trapphus. Men när polisen väl hittade honom var det i alla fall ingen tvekan om vem gärningsmannen var, säger Alexander Gustafsson, jourförundersökningsledare vid Växjöpolisen, till Smålandsposten.

Den rödsprejade misstänkta gärningsmannen var en 17-åring som bodde i samma trapphus och som är känd av polisen sedan tidigare. Han nekar till brott och släpptes efter förhör. Misstankarna gällande inbrottsförsök kvarstår dock.

LÄS MER: Akta dig för inbrottstjuvarna när du reser bort – här är deras knep

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Inbrott