En person som misstänks ha varit en tjuvjägare har dödats av en flock lejon i Sydafrika. Enligt landets polis var det inte mycket kvar av kroppen när den hittades.

Det makabra fyndet gjordes i närheten av Kruger nationalpark i provinsen Limpopo i nordvästra Sydafrika i helgen. I närheten av kroppen låg ett laddat jaktgevär. Polisen försöker nu utreda mannens identitet.

– Det verkar som om offret bedrev tjuvjakt i området när han attackerades av lejon. De åt nästan hela kroppen och lämnade bara huvudet och några få kvarlevor, säger Limpopo-polisens talesman Moatshe Ngoepe till nyhetsbyrån AFP.

I provinsen har tjuvjakten ökat under den senaste tiden. Förra året hittades flera döda lejon i närheten av en bodgård i området. De hade blivit förgiftade och djurens huvud och tassar hade sågats av. I traditionell sydafrikansk läkekonst används ofta kroppsdelar från just lejon.

Den illegala jakten i Sydafrikas nationalparker riktas också mot noshörningar, för att göda en stigande efterfrågan i Kina, Vietnam och andra asiatiska länder där noshörningshorn anses ha medicinska egenskaper.

LÄS MER: Tjuvjakt på noshörningar kvar på hög nivå

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset