Tusentals besvikna fans väntade förgäves utanför Globen i Stockholm.
Tusentals besvikna fans väntade förgäves utanför Globen i Stockholm.

Konserten med U2 ställdes in av säkerhetsskäl på söndagskvällen, efter att tusentals fans hade väntat i timmar. Polisen medger att det handlar om misstänkt vapenbrott.

På söndagen skulle rockbandet U2 ha spelat i Globen i Stockholm, men efter flera timmars förseningar ställdes konserten in, och en anmälan och brott mot vapenlagen har bekräftats av polis.

Först fick de tusentals köande höra att det rörde sig om ett tekniskt fel, men det förnekades av Daniel Stålbo, presskontakt på Globe Arenas, som Expressen talat med. Polisen uppger att konserten ställts in för att försäkra att ingen obehörig hade tagit sig in på området.

– De uppgifter vi har fått gör att vi skriver en anmälan om vapenbrott. Det finns ingen misstänkt person i nuläget, säger polisens presstalesperson Towe Hägg.

LÄS MER: Kvinna ringde 112 för att fråga om konsert i Globen

Inifrån arenan lämnades publikens egna rapporter, skriver DN.

”Bombhotat Globen? Vakter överallt! Letar under läktaren och alla sittplatserna!”, skriver en person på Twitter. En annan twittrar ”Absolut nån skit, de letar igenom soptunnor och allting.”

Enligt Aftonbladet ska mannen ha kommit till säkerhetskontrollen vid entrén och visat upp en pistol som han hade i en magväska.

– Jag är polis och glömde att lämna den här på jobbet, ska mannen ha sagt. Han släpptes då in, enligt Nöjesbladets uppgifter.

Efter uppgifter om att alla skulle släppas in tids nog kom slutligen beskedet att spelningen ställs in, och i stället kommer att genomföras på tisdagen. Arrangören Live Nation beklagar det inträffade i ett pressmeddelande, men uppger att alla biljetter är giltiga även på tisdagen.

"Vi beklagar det inträffade och hoppas på förståelse från alla fans. Säkerheten är vår högsta prioritet", skriver Live Nation i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Man klättrade upp på Globen

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott