Musikfestivalen i Darmstadt pågår under fyra dagar och i år uppges 400 000 personer besökt området.
Musikfestivalen i Darmstadt pågår under fyra dagar och i år uppges 400 000 personer besökt området.

Polisen i tyska Darmstadt, söder om Frankfurt, har fått in 18 anmälningar om sexuella övergrepp efter musikfestival i staden. Gärningsmännens tillvägagångssätt påminner om de under nyårsnatten i Köln, skriver tyska medier.

Festivalen Schlossgrabenfest, ungefär ”Slottsgravsfestivalen”, pågick i helgen i Darmstadt och över 400 000 personer uppges ha besökt festivalen. Enligt tyska tidningen Die Welt uppgav 26 kvinnor efter festivalen att de blivit utsatta för sexuella övergrepp under festivaldagarna.

LÄS MER: Så ska polisen stoppa ofredanden under festivaler 

För närvarande har 18 av dem lett till anmälan och polisen uppger att det för närvarande är 26 kvinnor som drabbats. De drabbade är unga kvinnor som uppger att de blivit angripna på ett dansgolv. 

Merparten av kvinnorna uppger att gärningsmännen har varit samlade i små grupper, upp till tio personer, och en talesperson för den lokala polisen säger så här till Hessenschau.de

– Dessa personerna har närmat sig kvinnorna, slagit dem och rört vid dem på ett felaktigt sätt. 

Attackerna liknar händelserna under nyårsnatten i Köln då tusen kvinnor anmält sexuella övergrepp och rån, skriver bland annat Zeit online.  

Tre män mellan 28 och 31 år har gripits och är misstänkta för sexuella övergrepp. De är nu på fri fot. Enligt Zeit online kan det röra sig om fler, okända misstänkta gärningsmän. 

LÄS MER: KOLUMN: Nej, seriösa medier försöker inte mörka händelsen i Köln 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott