Nationella insatsstyrkan har deltagit i en insats i stadsdelen Hageby i Norrköping. Dock ska det inte finnas samband med knivattacken.
Nationella insatsstyrkan har deltagit i en insats i stadsdelen Hageby i Norrköping. Dock ska det inte finnas samband med knivattacken.

Mannen ska ha attackerat en man och två kvinnor med ett knivliknande föremål i centrala Norrköping. Två personer är allvarligt skadade.

Tre personer attackerades under måndagen av en man med kniv i centrala Norrköping. Två av dem, en man och en kvinna i 20-årsåldern, skadades allvarligt. Enligt landstinget i Östergötland har mannen opererats akut och kvinnan ligger på intensivvårdsavdelningen. En tredje person, en kvinna i 40-årsåldern, fick lindriga skador vid attacken.

Runt sjutiden senare under dagen kunde Åklagarkammaren i Norrköping bekräfta att mannen är anhållen.

– Mannen anhölls klockan 17.19 idag på sannolika skäl misstänkt för försök till mord i tre fall, säger kammaråklagare Anna Hjorth på Åklagarkammaren i Norrköping i ett pressmeddelande.

De tre offren påträffades i närheten av stadsbiblioteket vid lunchtid. Strax efter greps en man i närheten som nu är misstänkt för mordförsök i tre fall.  Enligt vittnen ska en privatperson ha övermannat den misstänkte och hållit kvar honom till polisen kom, rapporterar nt.se.

– Det verkar inte finnas några direkta kopplingar mellan offer och gärningsmän, säger polisen Fredrik Kliman till Aftonbladet.

Enligt vittnesuppgifter till lokala medier ska gärningsmannen ha angripit offren med en kniv. Men det vill inte polisen bekräfta.

– Det enda vi kan säga är att det är ett tillhygge som har använts, säger Fredrik Kliman.

Polisen skriver på sin hemsida att den misstänkte gärningsmannen är i 24-årsåldern och känd av polisen tidigare, dock inte för våldsbrott.

Under dagen har det även förekommit annan polisaktivitet i Norrköping. Både nationella insatsstyrkan och flera helikoptrar har deltagit i en insats i stadsdelen Hageby i Norrköping. Enligt polisen ska det röra sig om brottsförebyggande arbete och inte ha något samband med knivattacken.

I en intervju med Aftonbladet berättar 24-åringens mamma på måndagskvällen om den långa kampen för att sonen ska få psykvård. "Jag måste göra någon illa för att hamna på rättspsyk", ska han ha sagt till henne när hon nyligen körde honom til psykaktuen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset