Polisen misstänker att mördaren väntade tills 36-åringen kom fram till sin bil.
Polisen misstänker att mördaren väntade tills 36-åringen kom fram till sin bil.

Offret hade kopplingar till de stridande falangerna i Malmö. Skytten kan vara lejd yrkesmördare.

Det kallblodiga mordet på den 36-årige småbarnsfadern i Malmö i onsdags kan enligt polisen ha varit ett beställningsmord. Vittnen har sett en svartklädd man vänta utanför kallbadhuset i Sibbarp i uppemot en timme innan mordet.
– Man kan inte utesluta att det rör sig om ett beställningsmord, säger J-B Cederholm, utredare vid länskriminalen i Skåne.

Offret hade kopplingar till en av gängfalangerna. Han avrättades – mycket tyder på att mördaren använde en revolver – när han var på väg till sin bil efter att han badat bastu på Sibbarps kallbadhus.
Ett tänkbart motiv är att mordet är en hämndaktion.
– Det är något som vi tittar närmare på, säger J-B Cederholm.

Polisen har fått in mycket information om mordet, både genom förhör och tips.
– Men informationen spretar i olika riktningar och vi har därför i nuläget inte någon teori, om något motiv, som känns mer säker än en annan,  säger J-B Cederholm.

Den mördade mannen hade vänner och umgicks i kretsarna kring M-falangen. Men han tillhörde själv inte grupperingen och var ingen aktiv medlem, enligt polisen.

Mycket tyder på att den som sköt honom använde en revolver och att mordet var planerat. Sent i går kväll hade polisen ännu inte gripit någon misstänkt. Spåren efter mördaren slutar cirka 300 meter från brottsplatsen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset