Tysha Stapleton skulle göra i ordning en smoothie när mixern plötsligt gav ifrån sig en smäll och exploderade.
Tysha Stapleton skulle göra i ordning en smoothie när mixern plötsligt gav ifrån sig en smäll och exploderade.

Mixern exploderade och det kokheta innehållet sprutade rakt in i Tyshas ansikte. ”Min hud smälte”, säger hon.

Bulls

Mixern av märket NutriBullet, hade hon köpt på en tv-shop för 100 pund, cirka 1 300 svenska kronor.

Den 24-åriga fitnessinstruktören Tysha Stapleton från London har fått andra gradens brännskador efter att hennes mixer exploderade, rapporterar Daily Mail.

Det var när Tysha skulle förbereda en smoothie som hon märkte att något var fel med mixern. För att ta reda på vad som var fel skruvade hon av locket och kort därpå hörde hon en kraftig smäll. När hon sedan vände sig om för att se vad som hänt ska mixern ha exploderat och skållhet vätska sprutade rakt in i rakt i hennes ansikte, nacke och på bröst.

– Smärtan var fruktansvärd. Det kändes som att huden brann. Jag trodde jag blivit blind, säger hon till The Sun och fortsätter:

– Jag kunde se hur skinnet från mitt ögonlock hängde. Min hud smälte av mitt ansikte. Det var outhärdligt.

LÄS MER: Antti, 39, köpte peeling-medel på nätet: ”Skinnet lossnade”

Tysha berättar att hon såg ut som ett monster direkt efter olyckan. Mixern av märket NutriBullet, hade hon köpt på en tv-shop för 100 pund, cirka 1 300 svenska kronor. Företaget har uppgett att de ser till så de allra högsta kvalitetsstandarderna efterlevs, men de tänker inte ge någon kommentar förrän händelsen har blivit utredd.

– Den ska inte bli varm men den måste ha hettats upp av sig själv och exploderat, säger Tysha.

Den 9 juli förra året meddelade organisationen Consumer Reports, som testar och recenserar elektronikprodukter, att NutriBullet PRO 900 utgör en säkerhetsrisk:

"Vi har bedömt att NutriBullet Pro 900 inte bör köpas. Om du redan äger produkten föreslår vi att du slutar använda den", skriver de på sin hemsida

Consumer Reports har testat mixern genom att krossa is vid upprepade tillfällen. I två separata test gick mixerbladet sönder.

– Produkten kan utsätta konsumenter för en säkerhetsrisk. Ett fragment av mixerkniven kan vara så litet att du missar det när du dricker upp innehållet, säger Dan Clerico, redaktör på Consumer Reports.

LÄS MER: Linda lånade ut sin sminksvamp – smittades av bakterie: ”Huden kokade inombords”​

Trots det säljs den fortfarande på flera internationella web-shoppar på nätet. Flera svenska web-shoppar som tidigare sålt mixern, har slutat sälja den.

”Produkten finns inte hos oss i dagsläget och vilka butiker som säljer denna är svårt för oss att svara på”, skriver web-shopen Halens på sin hemsida.

Metro har sökt Halens för en kommentar. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Hälsa