Mjölattacken utspelade sig i engelska Suffolk – inte i en park i Mora.
Mjölattacken utspelade sig i engelska Suffolk – inte i en park i Mora.

Fyra tonåriga pojkar kastade ägg och mjöl på en kvinna med handikapp i Storbritannien. Men när sajten Apost rapporterar om händelsen skriver de att den i stället utspelar sig i Mora. Viralgranskaren har flera gånger fått tips om tveksamma artiklar på den aktuella sajten.

Det var i somras som fyra pojkarna i 16 till 18-årsåldern kastade ägg och hällde mjöl över en 49-årig kvinnan som satt i en park i engelska Suffolk. Händelsen filmades och klippen spreds snabbt på sociala medier. Bland annat poserade ungdomarna bakom det mjöltäckta offret medan hon sjönk ihop på bänken. Efter händelsen har de fyra killarna mordhotats upprepade gånger, något bland annat Aftonbladet rapporterat om.

Men när sajten Apost tar upp händelsen har den plötsligt förflyttats till en park Mora.

”Att ta ett skämt för långt är vad en grupp svenska pojkar gjorde utanför en park i Mora. Det hela slutade med att fyra pojkar greps av polisen,” skriver sajten.

LÄS MER: Sex kedjebrev på Facebook som du inte ska dela vidare

Varför Apost flyttat på händelsen är oklart.

Sajten finns på ett 20-tal olika språk och ägnar sig främst åt olika typer av chockerande och upprörande material med rubriker som ”Doftljus kan vara riktigt skadliga för ditt barns hälsa – här kommer förklaringen” och ”Pappa förlorar både armar och ben när familjehund slickar honom”.

LÄS MER: Viralgranskaren listar: 6 typer som luras på nätet

Längst ned på sidan finns också en liten informationstext om sajtens innehåll. ”Disclaimer: All content is provided for fun and entertainment purposes only”, står det vilket betyder att allt innehåll på sidan endast är till för att underhålla.

Uppdatering 12 oktober: Efter att Viralgranskaren publicerat den här artikeln uppdaterade Apost sin text med korrekta uppgifter om var händelsen ägde rum.

Om Viralgranskaren

Har du stött på ett påstående eller en nyhet som du vill att vi ska granska sanningshalten i? Tveka inte att höra av dig till oss på Facebookpå Twitter eller på mejl.

Viralgranskaren följer det svenska journalistförbundets yrkesetiska regler samt de riktlinjer som det internationella faktakollsnätverket IFCN har satt upp.

Här kan du läsa mer om hur Viralgranskaren jobbar.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset