Vi har alla kunnat njuta av mörk, vit och mjölkchoklad. Men nu har schweiziska forskare gjort en ny choklad som ska ha en bärig smak. Senaste en ny choklad upptäcktes var för 80 år sedan när vit choklad introducerades.

I chokladernas land Schweiz har företaget Barry Callebaut och dess forskare tagit fram en fjärde typ av choklad, det skriver Independent och The Sun.

Senast en ny sorts choklad skapades var 1930 då den vita smaken presenterades för världen. Fram till nu har vi kunna äta vit-, mörk- och mjölkchoklad, enligt företaget.

Den nya chokladen heter Ruby efter sin karaktäristiska röda nyans.

LÄS MER: Ny studie: Choklad är bra för minnet

Det schweiziskt företaget säger att de använde rubinkakaobönan för att skapa en konfektyr med en ”bärig fruktighet och läcker smidighet”.

Enligt The Sun ska forskare i Frankrike och Belgien tillbringat årtionden för att öppna upp rubinkakaobönan.

Chokladen ska, enligt företaget själva, ge en helt ny smakupplevelse som varken är söt, mjölkaktig eller bitter. Smakerna och färgämnena påstås vara helt naturliga och inga bär eller smak av bär har tillsats.

– Den smakar så lätt och fruktigt att du inte inser riktigt att du äter upp den ena chokladbiten efter den andra. Det betyder att konsumenter kommer att kunna äta mer av den än andra typer av konventionell choklad, säger en chokladexpert till tidningen The Sun.

Den nya smaken tros kunna tillfredsställa chokladfantaster och ”millennials” som vill ha ett trendigt snacks.

LÄS MER: Unga snortar kakao – för en laglig kick

Brittiska Independet skriver att det fortfarande är oklart om upptäckten bara är ett PR-trick eller om det faktiskt är en ny typ av choklad som upptäckts. Men att nyheten kommer från en av världens största tillverkare av choklad- och kakaoprodukter har höjt intresset för lanseringen.

Något som också talar till dess fördel är att rubinchokladen har testats i en stor konsumentundersökning i USA, Storbritannien, Japan och Kina, det enligt företagets pressmeddelande.

Det framgår dock inte när den nya smaken kommer att finnas tillgänglig för konsumenter.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om choklad