”Såg det här exemplaret försöka dansa förra veckan. Han slutade när han såg att vi skrattade”, lyder bildtexten från den anonyma postaren på 4chan. Stödet från bland andra Cassandra (bilden) var enormt.
”Såg det här exemplaret försöka dansa förra veckan. Han slutade när han såg att vi skrattade”, lyder bildtexten från den anonyma postaren på 4chan. Stödet från bland andra Cassandra (bilden) var enormt.

Mobbarna skrattade åt den överviktige mannen på dansgolvet. Nu har världsartister och massor med danspartners fixat en fest i hans ära.

Det började med att en användare på det ökända nätforumet 4chan la upp två bilder på den överviktige mannen. I den första bilden dansar han ”som att ingen tittar” som det brukar heta. I den andra bilden tittar samme man ner i marken, tydligt skamsen och självmedveten.

”Såg det här exemplaret försöka dansa förra veckan. Han slutade när han såg att vi skrattade”, lyder bildtexten från den anonyma postaren. 

 LÄS MER: Julia, 18, kallades hora och slyna för den här selfien

Det här hade kunnat stanna vid att vara en i mängden av bilder på människor som faller utanför normen och som sätts dit av en cynisk nätmobb för det. Men bilden sågs också av Hope Leigh och Cassandra Fairbanks, som kände med den mobbade mannen.

– När jag såg den brast mitt hjärta, säger   Cassandra Fairbanks till ABC News

– Det verkar bara vara någon som ville ha roligt och någon förstörde det, säger kompisen Hope Leigh. 

Vännerna startade nu en jakt på den dansande mannen för att kunna ge honom stöd. Inom några timmar var #dancingman den snabbast växande hashtaggen på Twitter. En bild när han stod med fotbollslaget Arsenals maskot kunde smalna av sökområdet till Londonområdet. Inom några timmar var mannen hittad. 

 LÄS MER: Experten: Nätmobbning ger en känsla av makt

En bild där han håller upp en lapp med en hälsning till Cassandra och hela Twitter betydde att sökandet var över. Den dansande mannen heter Sean och bor i London. 

Nästan 2 000 kvinnor vill nu dansa med Sean och har skickat en inbjudan till en dansfest i hans ära i Los Angeles. Det kan hans mobbare bara drömma om.

”Vi vill se dig dansa fritt och om du vill ha oss vill vi dansa med oss”

Behöver det sägas att Sean har accepterat inbjudan?

En rad artister har också lovat att ställa upp på stödfesten. Moby har erbjudit sig att vända skivor och Andrew WK säger att han också kommer. Pharrell Williams antyder i en tweet att han är sugen på att uppträda. 

Andra kända och okända personer har också uttryckt stöd. 

”Att dansa är en mänsklig rättighet och jag hyllar din inställning”, skriver skådespelaren Susan Sarandon på Twitter.

Sean själv är överväldigad.

”Vaknade precis till att bli mött av så många vänliga ord. Stort tack igen”.

Cassandra är också lite chockad av hur stort allt har blivit. 

”Jag ska flytta om åtta dagar och jag fyller 30 om fyra och så ska jag planera den här jättefesten”, skriver hon.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset