Pojken tar emot smäll efter smäll när de skrattande mobbarna turas om. Videon äcklar Portugal och mobbarna har nu polisanmälts.

I den tretton minuter långa videon, som vi väljer att visa en liten bit av, syns hur flera av ungdomarna turas om att örfila pojken samtidigt som de kränker honom verbalt. 

– Jag känner för att slå honom nu, han äcklar mig, hörs en av ungdomarna säga. 

Vid flera tillfällen utdelar en flickorna knytnävsslag i ansiktet på pojken, som inte gör någonting för att stoppa misshandeln. Det är flickorna som är mest aktiva i misshandeln men vid ett tillfälle håller en pojke fast den mobbade killen samtidigt som tjejerna kan slå honom.

Videon är inspelad förra sommaren i den portugisiska staden Figueira da Foz norr om Lissabon, enligt portugisiska medier. Inspelningen har väckt avsky i Portugal och många kända och okända personer har uttalat sig om mobbarna. 

Komikern Nuno Markl säger att det är fel att kalla ungdomarna för mobbare. Ett lämpligare ord är ”psykopater”.

Enligt Jornal de Noticias har mobbarna identifierats och polisanmälts. Pojken, som i dag är 17 år gammal, har själv gjort en anmälan på polisstationen Figueira da Foz på onsdagen. 

Videon har laddats upp på Youtube med en uppmaning att spridas för att väcka uppmärksamhet mot mobbning.

Skolans rektor Carlos Santos säger att han först nu fått kännedom om videon men att han kommer att ge sitt fulla stöd till den mobbade pojken.

Enligt organisationen Friends, som arbetar mot mobbning, utsätts 60 000 barn och unga varje år i Sverige för olika typer av mobbning. Vart femte barn har utsatts för kränkningar av en annan elev under det senaste året och unga tjejer är mer utsatta än killar enligt den årliga Friendsrapporten. 

LÄS MER: Kent blev mobbad – 36 år senare hämnades han

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset