Berenice Köhn vill inte tänka på vad som hade kunnat hända om hon inte var vaken.
Berenice Köhn vill inte tänka på vad som hade kunnat hända om hon inte var vaken.

Mitt i natten hörde Berenice Köhn, 31, en smäll från nedervåningen. Det visade sig att mobilen som låg på laddning hade exploderat – och gardinen stod i lågor.

Berenice Köhn hade gått och lagt sig när hon plötsligt hörde en smäll från nedervåningen i huset i Timrå. Hon väckte sin man Robert som sprang ner.

– Jag hörde att han skrek och följde efter. Det luktade rök och gardinen brann, säger Berenice Köhn.

På fönsterbrädet låg Roberts Samsungtelefon som hade varit på laddning. Den hade exploderat och det brann fortfarande från batteriet, som Expressen har skrivit om. Lyckligtvis lyckades Robert släcka elden med händerna utan att någon större skada hann ske.

LÄS MER: Benjamins Iphoneladdare började brinna: ”Otroligt läskigt”

– Om jag inte hade varit vaken vet jag inte vad som hade hänt. Jag vet inte om vi hade hört det. Vi har två små barn. Jag vill inte tänka på vad som hade kunnat hända, säger Berenice Köhn till Metro.

Händelsen inträffade vid midnatt i fredags. I framtiden kommer familjen inte att ladda mobiltelefoner när de sover.

Metro har sökt Samsungs pressavdelning utan att lyckas få tag på dem. Till Expressen bekräftar presskontakten Rickard Andersson att det finns ett sådant ärende som de tittar närmare på.

LÄS MER: Hans Galaxy S4 brände sönder både laddare och kudde

– Vi ser väldigt allvarligt på det här och det viktigaste för oss är säkerheten så klart. Därför har vi strikta rutiner för hur vi hanterar den här typen av händelser och kommer nu att ta in telefonen för att undersöka vad felet kan bero på, säger Rickard Andersson till Expressen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset