Föräldrarnas tillsyn försämras när de har med sina telefoner.
Föräldrarnas tillsyn försämras när de har med sina telefoner.

I Härnösand införs mobilförbud på simhallen. Anledningen är att barnens säkerhet ska höjas. ”Det kan sluta olyckligt om fokus är på mobilskärmen”, säger Jonas Andershon, simhallschef.

Från och med i dag är det förbjudet att ta med sig mobiltelefoner och andra surfplattor till vissa områden i simhallen i Härnösand. De ”skärmfria” zonerna finns bland annat i duschrummen och runt bassängen, något som Allehanda var först att rapportera om.

Syftet är dels att se till att badgästerna inte riskerar att bli fotograferade i smyg, men också att öka föräldrarnas tillsyn över sina barn.

– Vi är inga barnvakter, vi jobbar förebyggande för att hindra att det händer någonting. Föräldrar vet ofta inte om att de har ett ansvar enligt lag att hålla uppsikt över sina barn, säger Jonas Andershon, tillförordnad simhallschef i Härnösands kommun, i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Flickor och kvinnor sexuellt ofredade på badhus

Enligt Jonas Andershon kan det försämra tillsynen när föräldrarna sitter med sin mobiltelefon.

– De flesta föräldrar som besöker simhallen hoppas vi förstår att det kan sluta olyckligt om fokus är på en skärm i stället för på barnen, säger han.

LÄS MER: Nazister agerade "trygghetsvärdar" på badhus: ”Tog på sig gröna tröjor”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset