Kortbyxor på stan? Nej, tack.
Kortbyxor på stan? Nej, tack.

Sommaren är här, det betyder att även shortssäsongen är igång. Men kortbyxor ska inte bäras i stan, enligt King Magazines Per Nilsson och Metro Modes Martin Hansson.

Pressbild

Per Nilsson, King Magazine.

Förra året skrev modeskaparen Camilla Thulin och modeskribenten Karina Ericsson Wärn en omdiskuterad debattartikel där de gick till angrepp mot shortsmän i stan. De kallade det bland annat för en ”visuell nedskräpning” och uppmanade män att ta på sig byxorna.

Något som Per Nilsson, chefredaktör på King Magazine, håller med om.

– Svensken blir överlyrisk och då försvinner stilen i takt med att värmen och solen kommer. Klä av dig på stranden i stället, uppmanar han.

Enligt Per Nilsson hör kortbyxorna mer hemma utanför stadsmiljön.

– Ska man tala generellt kan man definitivt ha ett par svala långbyxor i stället i stan. Det är snyggare. Det är samma sak med bar överkropp, det kan vara mer bekvämt men det passar inte, säger han.

Gäller det både för kvinnor och män?

– På samma sätt som män kan se väldigt illa ut när de är för lättklädda kan kvinnor också göra det, när shortsen ser ut som ett bälte i stället för shorts.

Något som däremot går hem i sommar är, enligt Per Nilsson, kläder i materialet linne.

– Linne är en tacksam kvalité när det är varmt. Linnebyxor är perfekt på sommaren, även linnekavaj, säger han.

Martin Hansson, redaktör på Metro Mode, håller med Per Nilsson om kortbyxorna. 

– Att gå med shorts på stan känns egentligen lika tokigt som att gå runt med slips på landet. Det kan funka men kräver ett medvetet val. Men framförallt – skippa de blommiga badshortsen, säger Martin Hansson.

Vad går hem i sommar?

– Pikétröjan är definitivt tillbaka! Men skippa överdimensionerade loggor och stående kragar denna gång för en snygg sommarstil.  

LÄS MER: Chefen förbjuder shorts – då väljer männen kjol på jobbet

LÄS MER: 5 enkla tips för att undvika fotsvett i sommar

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset