Emilie Pilthammar (M) riktar i ett blogginlägg stark kritik mot den polisanmälan som upprättats mot Peter Lundgren.
Emilie Pilthammar (M) riktar i ett blogginlägg stark kritik mot den polisanmälan som upprättats mot Peter Lundgren.

"Rör du mig lite så rör jag dig och sedan hade jag skrattat." Så skriver Sölvesborgs kommunalråd Emilie Pilthammar (M) om Peter Lundgrens tafsande. I ett blogginlägg riktar hon även kritik mot att Lundgren nu har blivit polisanmäld.

Det var i början av veckan som Expressen kunde avslöja att Peter Lundgren under fjolåret tog en SD-kvinna på brösten mot hennes vilja. Lundgren erkände det hela, och i en video publicerad på Sverigedemokraternas kanaler i sociala medier menade både han och kvinnan att saken var utagerad.

Trots detta kom beskedet under gårdagen att Peter Lundgren har polisanmälts för sexuellt ofredande av en privatperson.

LÄS MER: Experten om SD-skandalen: ”Kan finnas en tolerans hos väljarna”

”Fulla folk har de flesta hanterat”

Nu får Peter Lundgren stöd – av Moderaterna.

Det är partiets kommunalråd i Sölvesborg, Emilie Pilthammar, som i ett blogginlägg riktar stark kritik mot den polisanmälan som upprättats mot SD-politikern. Hon är även kritisk till den mediala uppmärksamheten.

”Han tog en kvinna på brösten. Hon själv anser inte att det är ett problem. VARFÖR i hela världen är det då ett problem för media!? Trams.”

LÄS MER: Tre experter: Så ser Sverigedemokraterna ut under ytan

Pilthammar skriver även om hur hon hade hanterat en situation som den SD-kvinnan befann sig i.

”Det är väl jag som är störd men om jag hade varit på en fest och en vän tog mig på brösten så hade jag tagit tillbaka. Det är min lösning. Rör du mig lite så rör jag dig och sedan hade jag skrattat… Jag hade aldrig anmält det för jag ser inte problemet från början. Fulla folk har de flesta hanterat någon gång.”

”Det hade smällt direkt”

För SVT utvecklar hon sitt resonemang och menar att om hon själv hade varit inblandad hade situationen blivit våldsam.

LÄS MER: Ministern rasar mot SD-reklamen

– Jag är inte känslig av mig, det har jag aldrig varit. Men alltså, om någon tar mig på brösten, hade jag inte tyckt om den personen hade det smällt direkt, säger Emilie Pilthammar.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset