"På inget sätt kan du tolka detta som att jag vill ha ihjäl någon."
"På inget sätt kan du tolka detta som att jag vill ha ihjäl någon."

Efter en uppmärksammad tweet har den moderata riksdagsledamoten Hanif Bali mottagit flera hot om våldtäkt, riktade mot honom, hans flickvän och hans familj. – Folk har medvetet valt att feltolka mig, säger Bali till Aftonbladet.

Det var under söndagen förra veckan riksdagsledamoten Hanif Bali väckte stor uppmärksamhet för en tweet om demonstrationen för asylsökande afghaner på Medborgarplatsen i Stockholm.

LÄS MER: Hanif Bali: Jag vill inte alls skambelägga svenska pensionärer

”Låt dem strejka ihjäl sig fram tills verkställighetsdatum” skrev Bali i tweeten som sedan kom att uppmärksammas av bland annat Expressen.

Som Aftonbladet kan berätta har Bali och hans familj efter tweeten mottagit flera hot om våldtäkt på sociala medier. Till tidningen säger Bali att det rör sig om ett tiotal personer som hotat honom, hot som vissa enligt Bali försvarat.

Händelserna är nu polisanmälda.

– Detta är väldigt obehagligt men har tyvärr varit ett vanligt förekommande i min vardag sedan jag blev politisk aktiv. Men det har aldrig varit i en sådan här stor och grov skala och att det riktas mot min familj och flickvän, säger Hanif Bali till Aftonbladet.

Enligt Bali har människor medvetet valt att feltolka vad han menade när att skrev att demonstranterna skulle ”strejka ihjäl sig”. Till Aftonbladet säger han att han menade att de skulle få demonstrera ifred tills de inte längre orkar.

– På inget sätt kan du tolka detta som att jag vill ha ihjäl någon. Varenda person som kan svenska förstår att jag inte menar att någon ska fara illa, säger Bali till Aftonbladet.

LÄS MER: En dag med Hanif Bali

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset