Modo kunde jubla åt tre poäng i den hockeyallsvenska premiären. Arkivbild.
Modo kunde jubla åt tre poäng i den hockeyallsvenska premiären. Arkivbild.

Modo är inte där klubben vill vara – men det blev seger i premiären i hockeyallsvenskan, 4–1 borta mot Västerås.– Nu har vi i alla fall vunnit en match. Det hade blivit ett jävla liv annars, sade tränaren Andreas Johansson.

Modo åkte ur SHL efter att ha förlorat i sju matcher mot Leksand.

Såren är inte helt läkta, men kunnandet och kraften räckte för att vinna den allsvenska premiären mot Västerås.

– Det var inte snyggt men för moralen var det oerhört viktigt, sade Andreas Johansson till C More.

Sportchefen Per Svartvadet hade fått tillåtelse av Johansson att vara delaktig i båset. Han tyckte att det var bättre för nerverna än att sitta på läktaren och titta.

– Det känns som om vi har något roligt på gång. Det har varit en tuff sommar men vi har stått enade i organisationen och fått uppbackning av både fans och sponsorer, sade Svartvadet.

Speciellt i powerplay såg det bra ut mot Västerås. Modo gjorde sina tre första mål i den spelformen och det sista i tom bur. Patrik Karlkvist stod för två fullträffar.

– Vi är ute på en lång resa. Vi kan inte gå upp i dag eller i morgon. Men det känns bättre och bättre vecka för vecka och när det gäller ska vi vara redo, sade Svartvadet.

Även Vita Hästen, 2–1 mot Pantern, och Södertälje, samma siffror mot Tingsryd, vann på bortaplan.

Oskarshamn vann hemma mot Björklöven, 3–2, trots underläge med 0–2. Mora gjorde samtliga mål i första perioden och vann med 3–0 hemma mot Bik Karlskoga.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset