Maria laddade upp ett klipp på Facebook när dottern Molly satte tänderna i familjens smörgåsost. Några dagar senare fick hon en chock när hon loggade in på Facebook och såg hur många som har sett klippet. ”Det är helt sjukt hur det kan bli”, säger Maria Kareståhl till Metro.

Facebook

Lilla Molly filmades när hon satte tänderna i familjens smörgåsost.

Privat

Maria Kareståhl och dottern Molly.

Det var i fredags eftermiddag som Maria Kareståhl, 30, upptäckte att osten plötsligt hade försvunnit från familjens middagsbord hemma i Umeå.

Hon insåg snart att det troligtvis var dottern Molly, snart tre år, som hade tagit den.

– Jag ropade och frågade vad hon gjorde. När hon svarade ”ingentiiiiing” förstod jag hade hänt något. När jag kom in i hennes rum satt hon på sängen, intryckt i ett hörn, och käkade på osten, säger Maria Kareståhl till Metro.

Molly är mjölkallergiker, men nyligen upptäckte Maria att det går bra för dottern att äta ost. Därav stölden. 

– Nu är hon är galen i ost. Hon vill ha mycket ost på mackan och massor av ost till tacos. Hon älskar tydligen ost, säger Maria Kareståhl, som beslutade sig för att föreviga den lustiga stölden i ett videoklipp på Facebook. 

I klippet säger Molly att det var hennes farfars idé att stjäla osten – men farfar var inte ens där. 

– Han har inte varit involverad i det där. Molly är inne i en period när hon ljuger hela tiden.

Maria lade upp klippet på sin facebooksida på fredag kväll, och under lördagen delades det en hel del bland hennes vänner.

Men sedan fullkomligt exploderade det i popularitet och när Maria loggade in på Facebook i söndags kväll fick hon en smärre chock när hon såg att omkring 100 000 hade tittat på klippet – något som Aftonbladet var först med att uppmärksamma.

– Det gick verkligen jättefort. Jag tyckte själv att det var roligt roligt, men jag trodde inte att så många andra skulle tycka att det var så roligt. 

I skrivande stund har fler än 330 000 sett klippet och över 14 000 har gillat det. 

– Det är helt sjukt hur det kan bli. Nu vet jag inte var det kommer att sluta, säger Maria Kareståhl. 

Kampen om osten! #osttjuven

Posted by Maria Kareståhl on den 17 april 2015
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset