När Molly Sandén under måndagen gästade radioprogrammet Hallå P3 avslöjade hon att hon sparkat alla män i sitt band och sitt team. Anledningen till valet var att stjärnan vill utjämna ojämställdheten i musikbranschen.

Artisten Molly Sandén har tidigare, förutom sin musik, väckt uppmärksamhet för sin kampanj #överminstoltakropp där hon ville göra upp med vad hon anser är en smalhets i samhället.

När Molly Sandén under måndagen gästade radioprogrammet Hallå P3 avslöjade hon att hon nu tagit ännu ett ställningstagande mot samhällets normer. Som en protest mot ojämställdheten i musikbranschen har hon nämligen sparkat alla män som var en del av hennes team och band.

När artist-kollegan Silvana Imam fick ställa en fråga till Molly Sandén undrade hon vad Molly egentligen gör för feminismen. Och Molly visste precis vad hon skulle svara.

LÄS MER: Molly Sandén bränner SD-reklam i nya videon

– Jag har faktiskt bestämt mig för att jag bara ska jobba med tjejer hela turnén. Det är mest killar som är musiker och ljudtekniker. Jag har faktiskt ett helt band med bara brudar, och ljud- och ljus och allt är gjort av tjejer.

Molly Sandéns sommarturné hade sin premiär i Västervik den 16 maj och och avslutas i Eksjö den 29 augusti.

LÄS MER: Molly Sandén redo för "Idol"-turné

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Nöje