På sitt Instagramkonto uppmanar Molly Sandén nu sina följare att tänk till kring sin köttkonsumtion.
På sitt Instagramkonto uppmanar Molly Sandén nu sina följare att tänk till kring sin köttkonsumtion.

Molly Sandén slutade äta kött för ett och ett halvt år sedan. Nu uppmanar hon fler att följa efter. ”Det är frustrerande att veta att de flesta inte ens vill lyssna”

Molly Sandén har varit vegetarian i över ett års tid. Men hon har aktivt valt att inte försöka övertyga andra att göra som henne. Nu har stjärnan dock ändrat sig.

”Jag om nån vet hur lätt och bekvämt det är att blunda för köttindustrins hemskheter. Jag har gjort det i 21 år! Men för varje dag som går blir det svårare och svårare att hålla mina nya tankesätt, åsikter och upptäckter inom mig”, skriver stjärnan på Instagram.

►LÄS MER: ”Sluta grilla kroppsdelar i mikron på jobbet”

Hon uppmanar sina över 500 000 följare att se dokumentären ”Cowspiracy”, som handlar om djurhållningens effekter på miljön. Sedan skriver hon att hennes hälsa påverkats till det bättre sedan hon slutade med kött.

”Det är så otroligt frustrerande att inte avslappnat kunna berätta för världen hur mycket bättre jag faktiskt mår nu både psykiskt och fysiskt sen jag slutade med rött kött, bytte till havremjölk och minskade mitt intag av animaliska produkter. Det är frustrerande att veta att de flesta inte ens vill lyssna”

Metro har sökt Molly Sandén.

►LÄS MER: Ska jag tvinga ner en fläskkotlett i halsen på dig?

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Politik Hälsa