Monica Lewinskys ögon har öppnats efter Metoo-kampanjen.
Monica Lewinskys ögon har öppnats efter Metoo-kampanjen.

Efter metoo har Monica Lewinsky fått nya perspektiv på sin affär med den dåvarande presidenten Bill Clinton. Det skriver hon i en artikel i Vanity Fair.

I år har det gått 20 år sedan skandalen kring den dåvarande presidenten Bill Clinton och hans affär med den unga praktikanten Monica Lewinsky.

LÄS MER: Efter #metoo-kampanjen – fler samtal till Kvinnofridslinjen

Nu skriver Monica Lewinsky i en artikel i tidningen Vanity Fair om sina upplevelser av händelserna. Bland annat menar hon att hon har fått nya perspektiv på affären och att hon har kunnat hämta kraft från de tusentals kvinnor som vittnat om sexuella övergrepp från mäktiga män inom politiken, medierna och nöjesvärlden i samband med metoo-kampanjen. Lewinsky skriver att hon var ett offer för grovt maktmissbruk:

”Han var min chef, han var planetens mäktigaste man. Han var 27 år äldre än jag, med tillräckligt stor livserfarenhet för att veta bättre.” skriver hon i tidningen.

Hon skriver också att det är en komplicerad fråga och att hon inte försöker frånsäga sig sitt eget ansvar för det som hände.

Lewinsky skriver också att hon efter skandalen har diagnostiserats med posttraumatiskt stressyndrom. En diagnos hon menar beror på hur hon blev utfryst och uthängd inför allmänheten.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om metoo