När Monika Eriksson skulle byta tåg i Uppsala föll hon ned på spåret.
När Monika Eriksson skulle byta tåg i Uppsala föll hon ned på spåret.

När Monika Eriksson skulle byta tåg i Uppsala föll hon plötsligt med ansiktet före ned på tågspåret. Nu vill hon tacka killarna som hjälpte henne tills ambulansen kom.

I tisdags skulle Monika Eriksson, 69 i Stockholm, åka och hälsa på en väninna i Skyttorp, norr om Uppsala. I Uppsala skulle hon byta tåg och började gå med sin packning nedför trappstegen på tåget. Men hon nådde aldrig perrongen.

– Jag har ganska nya glasögon och har lite svårt att bedöma avstånd. Jag vet inte om väskan fastnade men på något sätt missade jag helt enkelt sista trappsteget, berättar Monika.

►LÄS MER: De räddade man från spåret – sekunder innan tåget kom

Hon föll handlöst ut ur tågvagnen och rakt ned på spåret med ansiktet i marken. På perrongen stod två killar och såg vad som hände. En av dem hoppade genast ned för att hjälpa Monika.

– Jag låg i ett hav av blod, men var vid medvetande hela tiden. Killarna hjälpte mig upp på perrongen och stannade tills ambulansen kom.

Väl på Akademiska sjukhuset blev Monika snabbt omhändertagen och syddes i huvudet med 24 stygn. När Metro pratar med henne vilar hon hemma hos sin väninna.

►LÄS MER: Pendlare räddade kvinna som fastnat under tåget

– Jag är fortfarande lite skakig och det ser ut som jag varit i slagsmål. Jag är svullen i halva ansiktet och har blåmärken över hela kroppen. Men jag är jätteglad att jag inte har brutit någonting, säger Monika.

Hon vill nu tacka killarna som hjälpte henne där på perrongen i Uppsala.

– De sa säkert sina förnamn, men jag kommer inte ihåg allting. Jag tycker att de gjorde en jättebra insats.

Malin Hultgren är pressansvarig på SJ.

– De som jobbade ombord på tåget har berättat att det var resenärer som hjälpte henne upp och att personal ombord på tåget sedan kom med första förband och lotsade ambulansen till platsen, säger hon.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset