Ryan Moore under sista rundan av USA-tourfinalen i golf på East Lake GC.
Ryan Moore under sista rundan av USA-tourfinalen i golf på East Lake GC.

Mitt i besvikelsen efter särspelsförlusten i USA-tourfinalen fick golfstjärnan Ryan Moore ett glädjande besked.Han blev uttagen till USA:s Ryder Cup-lag.

Moore fick kaptenen Davis Loves fjärde och sista wildcard till den prestigefyllda tävlingen mot Europa, som spelas den här veckan på Hazeltine-banan i Minnesota.

"Ryan passar väl in bland de andra spelarna. Han är en lättsam men eftertänksam kille som är mycket bra i matchspel. Han är modig och beslutsam, vilket alla såg i dag", säger Love i ett uttalande.

Ryan Moore, som aldrig tidigare spelat i Ryder Cup, är bevisligen i form. Han var med och tampades om segern i tourfinalen och pressade världstrean Rory McIlroy till ett fjärde särspelshål.

En av dem som Davis Love valde bort till förmån för Moore är världssjuan Bubba Watson. Han var den som var närmast att ta en plats genom Ryder Cup-rankningen. Men Watson har inte spelat bra i år, har ingen topp-tio-placering sedan i mars.

– Jag vill vara en del av laget, så jag skickade ett sms till Love och bad att få bli assisterande kapten om han inte väljer mig som spelare, sade Watson i samband med tourfinalen i förra veckan.

Ryder Cup inleds på fredag.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset