Polisen är helt säkra på att det är mord.
Polisen är helt säkra på att det är mord.

Örebropolisen utreder ett misstänkt mord, sedan en kropp hittats i stadens västra delar. Ingen är i nuläget frihetsberövad eller misstänkt för brottet.

Larmet kom strax före klockan tre på natten. En person hade då hittats livlös på en gata i Örebros västra delar.

– Jag kan säga att det här offret har sådana skador så att det inte kan vara en naturlig dödsorsak. Vi är helt säkra på att det är ett mord, säger Johan Wallenius, vakthavande befäl på polisen till SVT.

LÄS MER: Stred för IS i Syrien – misstänks för mord i Örebro

Platsen har sedan händelsen spärrats av och tekniker har tillkallats. Vidare är all information från personer som kan ha varit ute vid tre-tiden på morgonen i Örebro nu intressant för polisen.

Polisen tystlåten

Polisen i övrigt tystlåten om omständigheter kring det misstänkta mordet. Myndigheten har valt att inte lämna ut uppgifter om exakt vad som hänt och har inte gått ut med signalement på den misstänkt mördade personen.

”Anledning till att polisen ej utvecklar kön, ålder samt tillvägagångssätt med mera är för att inte påverka eventuella vittnen”, skriver myndigheten.

LÄS MER: Säpo inkopplat i utredning av misstänkte IS-mördaren i Vivalla

Ingen koppling till skottlossningarna

Tidigare i juli dödades två personer i en skottlossning i Vivalla i Örebro. Även förra veckan larmades polisen om en annan misstänkt skottlossning. Polisen tror dock inte att de tidigare skottlossningarna har någon koppling till nattens mord.

Ingen är i nuläget frihetsberövad eller misstänkt för brottet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset